ELADÓ    Családi ház
8245, VÁSZOLY Babvölgy
100 m 2      Ár: 110 M Ft      (ház)
 
 
Azonosítószám: R/07-99 Épület mérete: 100 m2  
Épület típusa: Családi ház Telek mérete: 63,828 m2  
Szoba: 3 db Félszoba: 0 db  
Szintek száma: 2 Épület állaga: Felújítandó  
Építés éve: 1960 Felújítás éve: Nincs adat  
Fűtés: Cserépkályha, kandalló Komfort: Komfortos  
Terasz: Nincs Fekvés: Dk  
Garázs helyek száma: 0 db Beálló helyek száma: 10 db  

Rejtett Menedék. Nagyméretű Birok eladó felújítandó épületekkel, építési engedéllyel
 

Vászolyon, 6 hektáros, erdők övezte külterületi telken álló romos nyaraló és gazdasági épület eladó. Az épületek jelentős mértékű átépítésére engedélyezett, érvényes tervek állnak rendelkezésre. A terület értékét a kivételes környezetben elhelyezkedő, nagyméretű földterület adja. A földterület fele része részben fásult, részben legelő. A meglévő 40-50 éves növényzet változatos, fajgazdag, értékes. A növényzet ligetes, természetes állapotú. A telek megközelítése 3 útvonalon keresztül is lehetséges. Lejtés enyhe, DNy-i tájolású.
Vezetékes víz, áram a telken belül áll rendelkezésre.
Kettő meglévő épület van. Mindkettő romos állapotú. Az egyik nádfedeles üdülőépület volt, kb. 60 m2 alapterületű. Ennek az épületnek a teteje és födémje is összerogyott már. Az épület mellett kb. 20 m2 pince került megépítésre. A másik épület egy gazdasági épület: pajta, ez kb. 40 m2 alapterületű. Mindkettő épület kőből épült.
A telek nem megosztható. Építési övezeti besorolás: Ev jelölésű, azaz védett erdő terület. Ezen övezetben ritkaság számba megy az építési engedély kiadása. Jelenleg ugyan Vászoly szinte teljes külterületére vonatkozó változtatási és építési tilalom van elrendelve. De ezek a tiltások erre a telekre nem vonatkoznak, mivel a tervezett épületek már korábbi időből érvényes engedéllyel rendelkeznek. Látványtervet és alaprajzot a fotók között mellékeltem.
A terület az aszfaltos úttól kb. 10-15 perces autózással érhető el, jól járható murvázott úton keresztül. Szomszédság: erdő, mező. Panoráma pécselyi medence és az erdők irányába adott. Balaton nem látható. A környék nyugodt, elvonulós, igazi menedék jellegű. A földterület hatalmas méretű, önálló világ megalkotására, levonulásra alkalmas. A legközelebbi szomszédság is több 100 m-re van, ott egyébként lovakat és kecskéket tartanak. A legközelebbi ember lakta nyaralók kb. 300 m-re vannak.
Olyan vevőknek ajánlanám a területet, akik igazi természetközeli menedéket keresnek, szerintem a leginkább tájba illőbb megoldás a meglévő épületek felújítása lenne, a meglévő alapterületükön kb egykori kialakításukban. (Az engedélyezett tervek nagyobb léptékű, kb. 300 m2 összesített lakóterület megépítését is lehetővé teszik, két épületben elhelyezve.)
Tihany, Balatonfüred 15-20 perc alatt elérhető. Buszmegálló igaz erdőn-mezőn keresztül kb.500 m-re. A völgyben csordogáló patak a telektől kb.150 m-re található. A terület nem kerített.
A vásárlás, mivel külterületi termőföldről van szó kifüggesztést és államigazgatási jóváhgyást igényel. Mivel a terület nagyobb, mint 1 ha, így a leendő vásárlónak földműves regisztrációval is rendelkeznie kell.
Az ár nézőpont kérdése. Ilyen lehetőség ritkaság. Ez az ingatlan az utolsó menedékek egyike. A hirdetési ár ma már kb 2 db fővárosi panellakás árának felel meg.
Az épületek megmentésére is jelentős mértékben kell költeni. Ennek az általam becsült minimális költsége kb 40-50 MFt. A területet "belakni" és azt követően fenntartani, beilleszkedni a helyi környezetbe: rengeteg munka. Ha erre a munkára valaki főmunkaidőben, teljes részvétellel tud időt szánni és alkalmas (személyiségileg, erőnlétileg és élethelyzetileg) is erre a megnyugvásra, akkor az itteni feladatok, lehetőségek terápia, küldetés, menekvés lehetnének a mai világunkból.
A vevőnek jó lenne alázattal beleilleszkednie az itteni kivételes, idilli környezetbe.
Szerintem az érték már itt van. Sajnos ma már kevés a lehetőség. Ez az. Olyan vevőt keresünk aki ezt felismeri.
Szalai Péter ingatlanközvetítő, építészmérnök, vászolyi lakos
Igyekszem úgy végezni munkámat, ahogyan azt az élet más területén én is elvárnék másoktól: őszintén, felelősen, szakértően, körültekintően, átláthatóan. Ha Ön egy ilyen ingatlanközvetetői szolgáltatásra vágyik hívjon nyugodtan.
Ha Ön azért olvassa a hirdetésemet mert, a közelben eladó ingatlana van, akkor is keressen nyugodtan, mivel a helyben a régióban ingatlant kereső ügyfelek szinte biztos, hogy megfordulnak ingatlanirodánknál. Ingatlanirodám a Balatoni Ingatlaniroda Lovastól - Révfülöpig és Balatontól - Veszprémig kiterjedő területre specializálta tevékenységét. Irodánkat Balatonfüreden találja meg.
Ingatlana szakértői értékelésében, eladásában, kiadásában, haszonbérletbe adásában is állok rendelkezésére. A többi ingatlanközvetető által kevésbé megbecsült ingatlantípusokkal; szőlő, gyümölcsös, szántó, legelő, erdő területekkel is szívesen foglalkozom.
 
 
Óbudai Ingatlaniroda, www.oi.hu Vörösvári út 13. -Vihar utca sarok Telefon: +36-30-9520-015